četvrtak, 23.10.2008.

Objavljivanje fotografija na internetu

Prije nekoliko dana sam pročitala post na blogu Kinky Kolumnistice o objavljivanju fotografija na Facebooku.
Ja nemam Facebook, niti ga planiram imati. Većina mojih prijatelja i poznanika ga ima, jer kao to je sada in. Nemam ja ništa protiv toga da ga netko ima, ali imam jako puno protiv toga da netko objavljuje fotografije na kojima sam ja. Ne tiče se to samo tog fejsbuka, nego i blogova i svega na čemu se mogu objaviti fotografije. Kada pogledate teen blogove, na većini ćete naći fotografije naj frendova blogera. Ja u tome ne vidim smisla. Kakva korist od toga? Što ćeš time dobro postići? Ništa, jedno veliko ništa.
Ali, što ćeš time loše postići? Eh, tu nastaje problem. Blogovi su otvoreni za svakoga, svatko može doći i čitati ih, svatko može doći i gledati slike. Svatko može spremiti fotografiju u svoj komjuter sa samo nekoliko klikova. Zatim je može preurediti u Photoshopu (ili bilo kojem drugom programu) a onda je ponovno objaviti na Netu. Da ne govorim što se još može dogoditi s fotkama, možete zaključiti sami.
Kako bi vama bilo da odjednom ugledate na Netu svoju fotografiju, i to neku na kojoj tko zna kako izgledate?
Ako već netko toliko silno želi objaviti moju fotografiju, neka me prvo pita za dopuštenje, iako je vrlo mala šansa da ću dopustiti.
Druga je stvar ako netko objavljuje svoje fotografije, onda mislim da se nema pravo ljutiti ako i drugi objavljuju.
Za kraj ću samo reći: ako sam nekome dopustila da me fotografira ili sam mu poslala svoju sliku, to ne znači da dopuštam da je se prosljeđuje dalje bez mog znanja.


11:56 | Komentari 28 | Print | ^ | On/Off |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>